Monday, February 3, 2020

Solidarity bread - Солидарен хляб








Българската група SEDIFIEE взе участие в доброволческа инициатива в „Хлебна Къща София“ (https://www.bread.bg/category/news/sofia/), във връзка с темата "Солидарност" и участва в събитието „Солидарен хляб".

Отивайки там бяхме топло посрещнати от основателите на къщата. Те ни разказаха за създаването на  хлебната къща, в основата на което е не толкова месенето на самия хляб, колкото събирането на хора, които споделят обща социална кауза.

След приготвянето на хляба всеки успя да украси по оригинален начин своето творение, като всичко това бе придружено с много усмивки и позитивна емоция. Докато чакахме да се изпекат нашите хлебчета, всички се събрахме опитвайки се още повече да повдигнем духа на групата. Задачата ни беше да създадем музика, но не по обичайния начин, който всички знаем. Изправихме се пред предизвикателството в рамките на няколко минутки да измислим кратък текст свързан с темата и да предложим ритъм с помощта на предмети в кухнята.

Изпеченият и приготвен с много забавление и позитивна енергия хляб се раздава на следващия ден на хора намиращи се в неравностойно положение, като по този начин с нещо малко, и на пръв поглед за много хора незначително, правим едно добро дело за хора, които наистина се нуждаят.
Семира Хаджиниколова

Идеята зад ежеседмичното събитие „Солидарен хляб“ е да бъдем по- отворени към хората в нужда, като им осигурим пресен хляб, приготвен с много любов и внимание.

Нашата група успя да омеси над 50 хляба с различни подправки и украси. След успешно направените хлебчета създадохме мелодия с кухненските прибори и запяхме песен, създадена от нас.

Беше незабравимо преживяване за всички нас, в компанията на топли и добри хора, които с отворени обятия приеха нашия скромен принос към каузата „Солидарен хляб”.
Рая Петрова

No comments:

Post a Comment